اولين نمونه اين كمپرسورها با سيلندر چوبي مثلا” از جنس ني بامبو (Bamboo) ساخته شده و پيستون آن بوسيله نيروي انساني ( دستي ) عقب و جلو برده مي شد.

آب بندي پيستون توسط پر پرندگان صورت ميگرفت تا از اين طريق مكش هوا وارد كمپرسور شده و در مرحله تراكم از آن خارج شود. از اين كمپرسورها غالبا” براي ذوب فلزات استفاده ميگرديد. براساس شواهد تاريخي، يونانيان در 150 سال قبل از ميلاد مسيح توانستند كمپرسورهاي فلزي بسازند كه درآن از الياژهاي برنزي استفاده شده بود. بهرحال در ساختار اين كمپرسورها تا قرن هيجدهم ميلادي پيشرفت چنداني صورت نگرفت تااينكه يك مهندس انگليسي به نام j.wilkinson كمپرسوري را طراحي كرد كه شبيه كمپرسورهاي امروزي بوده و سيلندر آن از چدن ريخته گري ساخته وماشين كاري شده بود.

ین نوع کمپرسورها در زیر شاخه کمپرسورهای جریان متناوب (Intermittent Flow) یا کمپرسورهای جابجایی مثبت می باشد. کمپرسورهای جابجایی مثبت ابتدا سیال(گاز) را از یک محفظه بزرکتر مثل سیلندر وارد یک محفظه کوچکتر کرده و سپس فشار آن بالا رفته و این نوع کمپرسورها را جابجایی مثبت می خوانند.

كمپرسورهاي تناوبي عموما” براي دبي كم وفشار زياد مورد استفاده قرار مي گيرند. دبي گاز دراين نوع كمپرسورها از مقادير كم تا 5000 m3/hr ميرسد و با آن ميتوان به فشارهاي بسيار زياد (‌تا 6000 بار) دست يافت. درنسبت هاي تراكم بالاتر از 1.5 اين كمپرسورها درمقايسه با ساير انوع كمپرسورها از راندمان بالاتري برخوردار ميباشند. كمپرسورهاي تناوبي اساسا” جز ماشينهاي با ظرفيت ثابت ميباشند ولي در شرايط خاصي ميتوان ظرفيت آن را برحسب شرايط مورد نظر تغيير داد . بزرگترين مزيت اين كمپرسورها در مقايسه با سايز انواع مورد استفاده در صنايع (دوراني و گريز از مركز) بالا بودن راندمان كلي آن و قابليت دست يابي به فشارهاي بالا ميباشد.

زمانی که سیال(گاز) قصد وارد شدن به سیلندر را دارد ابتدا توسط سوپاپ ورودی باز شده ولی چگونه؟ برای اینکه این حالت اتفاق بیفتد باید فشار درون لوله که سیال(گاز) در آن قرار دارد از فشار سیلندر بیشتر شود چرا؟ به این دلیل که باعث می شود تا فشار گاز بر سوپاپ وارد شود و بتواند آن را باز کند و وارد محفظه سیلندر شود. و سوپاپ ورودی بسته می شود. حالا باید سوپاپ خروجی باز شود برای اینکه این سوپاپ بتواند باز شود باید فشار سیلندر از فشار درون لوله خروجی بیشتر باشد.